Tietoa ravintolasta

Est. 1993

Helsingin kaartinkaupungissa sijaitseva Himalaya on Suomen vanhin nepalilainen ravintola, ollessaan perustettu jo vuonna 1993. Olemme Himalayassa aina uskoneet taidolla ja laadukkaista aineksista valmistettuun ruokaan sekä hyvään palveluun – yhdistelmä, joka on pitänyt meidät asiakkaidemme suosikkina jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Meille asiakkaan tyytyväisyys on kaikki kaikessa.

Laajasta ruokalistastamme löytyy jokaiselle jotakin - tulista tai mietoa, vegaania tai lammasta. Meillä pääset nauttimaan Himalajan vuoriston juurilta kotoisin olevaa, makuaisteja hivelevää ruokaa tunnelmallisessa miljöössä lämpimän palvelun saattamana. 55-paikkainen Himalaya tarjoaa makunautintoja kaikille.

Tervetuloa lounaalle, illalliselle tai tiedustele vaikka isojen tilauksien kotiinkuljetuksesta!

Hieman Nepalista

Nepal on 30 miljoonan asukkaan sisämaavaltio Aasian kahden suurimman valtion, Intian ja Kiinan, välissä. Pienestä koostaan huolimatta Himalajan juurilla sijaitseva Nepal on luonnoltaan maailman monimuotoisimpia maita. Pohjoisen vuoristoalueella sijaitsee kahdeksan maailman kymmenestä korkeimmasta huipusta, ja eteläosaan tultaessa Nepalin maasto vaihtuu savanniksi – väliin mahtuu henkeäsalpaavia maisemia.

Nepalin kulttuuria voisi kuvailla ainutlaatuiseksi sekoitukseksi Intiaa ja Tiibetiä, ja luonnollisesti myös maan ruokakulttuuri on saanut vaikutteita molemmista naapureistaan. Luontonsa tavoin myös Nepalin väestö on hyvin monimuotoista – maan väestö koostuu 102 etnisestä kansasta, jotka puhuvat kaiken kaikkiaan noin 92 eri kieltä, nepalin kielen ollessa kuitenkin yhteinen kieli. Pääuskonto, jota harjoittaa noin 80 % väestöstä, on Hindulaisuus, mutta myös Buddhalaisuus on näkyvä osa Nepalin kulttuuria.